Kéz- és körömápolás

Minden, ami kézápolás…

 A szép selymes, ápolt kéz része megjelenésünknek, s meghatározó lehet abban is, hogy milyen kép alakul ki rólunk egy találkozáskor. A kéz sok mindent elárul tulajdonosáról. Mindezek miatt fontosnak tartom a kéz és köröm rendszeres ápolását mind Hölgyek mind pedig Urak számára egyaránt.

Szolgáltatásaim közül vendégeim a saját egyéniségük, igényük alapján tudnak választani a következők szerint.

Klasszikus manikűr

A professzionális manikűr az optimális körömforma kiválasztásával kezdődik, amit a körmök egyenletes megformázása és a körömbőr kíméletes megmunkálása követ. Az elhalt körömbőr eltávolítása után igény szerint polírozás, körömerősítő használata következik. A kezelés a körömápoló olaj és a hidratáló kézkrém masszírozó kézmozdulatokkal történő bőrbe dolgozásával zárul.

Japán manikűr

A japán manikűr korábban a japán arisztokrácia titkos eljárása volt. Visszaadja a körmök természet adta szépségét, fényét és elősegíti az egészséges köröm növekedését…

A japán manikűr azoknak ajánlható, akik ápolt, egészséges és szép körmöket szeretnének, természetes módszerekkel. Mivel a japán manikűr egyaránt jó az általános és a regeneráló ápoláshoz is, ezért azoknak is a javára válik, akiknek helyre kell hozniuk a körmük állapotát.

Az eljárás során csak természetes anyagokkal érintkezik a köröm úgy, mint a méhviasz és a talkum. A méhviasz egy ápoló és erősítő anyag, ami táplálja a körmöt, élénkül a köröm színe.  A talkum lezárja a lemezkéket, és fényesre políroz. A manikűr hatására a körmök természetes fénye tovább megmarad, a körmök erősödnek. Mindez annak köszönhető, hogy a méhviasz a körömlemezkékbe kerül, s nem csak a legfelső rétegre, így gyakorlatilag beépül a szaruhártyába.

A japán manikűrrel kezelt körmöket nem ajánlatos lakkozni (valamint erős tisztító-, és vegyszerek használatánál célszerű gumikesztyűt használni), mert az kioldja a bedolgozott méhviaszt.

Sellac

A Shellacot 2010-ben mutatta be a Creative Nail Design. Pár hónappal később már elnyerte a legrangosabb nemzetközi Nail readers’ choice awards díjat. Az egész világon óriási sikert aratott és arat még ma is a Shellac.

Az internet segítségével elérhető számos bejegyzés bizonyítja a világ minden részéről azt, hogy a Shellac a legkedveltebb és legmagasabb minőségűnek ítélt termék a zselés lakkok piacán.

A Shellac egy egyedülálló fejlesztés és utánozhatatlan minőségű hipoallergén UV zselélakk, mely egyesíti a körömlakkozás egyszerűségét az UV zselé tartósságával, leoldható formában. 14 napig tartós, magas fényű, sérülésmentes. A Shellac-kal a legtürelmetlenebb vendég is elégedett hiszen a száradási ideje nulla.

A Shellac elkészítése a természetes körmök előkészítésével kezdődik. A köröm adta lehetőségeken belül alakítom ki a vendég igényeinek megfelelő formát. Lakkozás előtt a köröm zsírtalanítása és megfelelő anyagokkal történő kezelése történik.

A Shellac tulajdonképpen 4 réteg lakként kerül felvitelre a természetes körmökre. Egy alap és egy fedő réteg közé kerül két réteg szín, a rétegek felvitele között  pedig LED lámpában köttetem a lakkot, amely rétegenként 1-1 percet vesz igénybe. Utolsó lépésként a fedő réteg fixálása történik majd a körömbőr  és a kéz hidratáló ápolása zárja a kezelést.

A Shellac, mivel vékony rétegben kerül  a körömlemezre nem alkalmas a köröm modellezésére, azaz a köröm ezzel a technikával nem hosszabbítható meg.

Műköröm építés

Műköröm építését elsősorban azoknak a vendégeknek ajánlom, akik különféle problémákkal (rágott köröm, töredezett köröm, sérült, eldeformálódott köröm) küszködnek illetve azoknak akik a saját körmüknél hosszabb körmöket szeretnének. Ezzel az eljárással a kéz esztétikai megjelenése hatalmas mértékben javítható.

Zselés technikával dolgozom, a műköröm kialakításánál teflon bevonatos sablont használok.

Körömépítés esetén mindig az egyéni lehetőségek és a vendég igényinek figyelembe vételével kerül sor a kívánt és a lehetséges körmök felépítésére. Legyen szó akár egy egyszerűbb, rövidebb körömépítésről  vagy egy színes, díszes körömről, a kész munka minden esetben a vendéggel történő közös döntés végeredménye.

Műköröm töltését  3-5 hetente javaslom szintén a vendég egyéni adottságainak függvényében.

Paraffinos kézápolás

A paraffint a gyógyászatban régóta használják a reumás betegségek kezelésére, a szépségápolásban is felismerték, hogy használatával fokozható a vérkeringés.

Alkalmazásának alapja, hogy a paraffin rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet, és így lehetővé teszi a hidratáló krémek felszívódását.
Paraffinos kezelés hatására a durva száraz bőr selymessé válik. Ápoló és hidratáló hatása mellett segít elkerülni, hogy a kéz öregedésének árulkodó jelei kialakuljanak.

Fertőtlenítés után, bőrradírozás következik amellyel az elhalt hámsejteket távolítom el a bőrről.

Magas hatóanyagtartalmú krémes masszírozással folytatódik a kezelés.

A kezet 2-szer a felmelegített paraffinba mártja a vendég. A folyékony paraffin, mint egy „kesztyű” rátapad a bőrre.

Egy műanyag zacskóba és egy frottír anyagba tekerem a kezet és 20-25 percig hatni hagyom az anyagot. A  paraffin lehűl és megdermed így könnyen eltávolítható lesz.

A bőr utána érezhetően sima és puha lesz.

CND SPA kezelés

A SPA kézápolás életre kelti a fáradt kezeket. A magas hatóanyag-tartalmú készítmények gyógyító hatással vannak a bőrre, amelyeket a kezelés különböző fázisaiban alkalmazok.

A kezelés során a CND SPA Gardenia Woods termékcsaládot használom.

Első lépésként egy bőrpuhító tengeri só fürdő, amely lágyan tisztít nem szárítja a bőrt. Majd következik egy krémes bőrradír, melynek hidratáló gyöngyöcskéi finoman eltávolítják az elhalt sejteket. Ezután egy maszk kerül felvitelre, amely  puhává és ragyogóvá teszi a bőrt. Végezetül pedig egy könnyű krém amely egész napos hidratáló hatásával táplál így a bőr érezhetően puhábbá válik.

Elérhetőségeim:

E-mail címem:

korom@erkelszepsegszalon.hu

 

Telefonszámom:

+36 30 226 5235