Orvostechnikai eszközök

Szalonunkban kiemelkedő színvonalú, orvostechnikai eszközökkel végzett szolgáltatások is elérhetőek

A FLABéLOS gyártójáról:

A szingapúri OTO Bodycare közel 30 éves múlttal és orvosbiológiai tapasztalattal gyárt innovatív, az optimális egészségi állapot megőrzését célzó (healthcare) eszközöket, amelyekre a kiváló minőség, a hatékony működés és az elérhető ár jellemző. Termékeik közül a legnagyobb népszerűségű FLABéLOS alakformáló mozgásterápiás készülék jelenleg közel 30 országban kapható. Világszerte ma már több mint félmillió elégedett vásárló használja a készüléket rendszeresen, látványos eredményeket elérve általa.

Miért van szükség a FLABéLOS-ra?

Rohanó világunkban nem jut elég idő a mozgásra, sportolásra. Szinte egész nap ülünk, mindössze a népesség 10-15%-a sportol rendszeresen. A többség szinte egyáltalán nem végez aktív testmozgást, aminek következtében súlyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki. A mai népbetegségek zöme a mozgáshiányból fakad.

A mozgáshiánynak súlyos következményei lehetnek:

 • a szervezet teljesítőképességének gyengülése → fáradtság, energiahiány → gyengülő immunrendszer
 • növekvő izomgyengeség → tartáshiba, hanyag testtartás → gerincproblémák
 • ízületi szalagok, íz felszínek, porckorongok kopása → ízületi porckopás, ízületi meszesedés
 • koleszterin és trigliceridszint növekedés
 • csontállomány csökkenése, meggyengülése → csontritkulás
 • rossz bélműködés, szétzilált glükóz anyagcsere
 • magas vérnyomás → szív- és érrendszeri betegségek
 • túlsúly → inzulinrezisztencia → 2-es típusú diabétesz

Mire jó a FLABéLOS?

A FLABéLOS megoldást kínál a mozgáshiány problémájára, mert rövid idő alatt, kényelmesen, ugyanakkor hatékonyan mozgatja át az egész testet, az izmokat, beleértve a más módon nehezen edzhető mélyizmokat is. Használatával ugrásszerűen javulhat az általános kondíció, jó eséllyel megelőzhetőek a mozgáshiány okozta megbetegedések, és a túlsúly csökkentésében is rendkívül hatékony segítség lehet.

A FLABéLOS 10 perc alatt egy körülbelül 45-50 perces edzésnek megfelelő izommunkát (izomösszehúzódást) generál. Miként lehetséges ez? A rendkívül gyors (akár 20Hz) billegő mozgás során az izomösszehúzódások száma olyan nagy, hogy 10 perc alatt a kontrakciók többszöröse jön létre az izmokban, mint bármilyen hagyományos sportnál (másodpercenként akár 30-60 izomösszehúzódás is létrejöhet). Mindez akaratlanul jön létre, mivel a készülék a szervezet automatikus egyensúly-megtartó, helyzetérzékelő reflexeit használja fel. Használata tehát sokkal kevésbé fárasztó, mint a hagyományos edzéseké, és nem kell hozzá akkora motiváció és akaraterő sem. Nem terheli a szívet és az ízületeket olyan mértékben, mint például a súlyzós edzés vagy futás. Mindezek miatt a FLABéLOS nagy túlsúllyal és idősebb korban is biztonsággal használható. A FLABéLOS-t NEM a mozgás HELYETT javasoljuk alkalmazni, hanem azokban az esetekben, amikor a hagyományos sportolás nem vagy nehézkesen lehetséges (pl. nagy túlsúly, rossz kondíció, ízületi problémák, túlterheltség és időhiány).

 A FLABéLOS minősített orvostechnikai eszköz

A FLABéLOS-t a hamburgi MedCert Intézet nyilvánította orvostechnikai eszközzé. A FLABéLOS-t orvosi háttérrel rendelkező termékfejlesztők tervezték, majd hosszú időn át különböző neves klinikákon tesztelték, többek közt Ausztráliában, a Health CentralOTI-n.

OTO Swing, a természet ihlette fizikoterápiás eszköz, fekvőbetegek és gerincproblémákkal küzdők átmozgatására

A mozgásszegény életmód, a hosszú ideig tartó állás és fekvés, valamint a helytelen tartással végzett ülőmunka számos egészségügyi kockázatot rejt. Ha az izmokat hosszú ideig azonos pozícióban tartjuk, egyre kötöttebbek lesznek, később pedig összezsugorodnak, mintha nem lenne rájuk többé szükség. Az OTO Swing nagyszerűsége abban rejlik, hogy a használója testét annak erőkifejtése nélkül, azaz passzívan mozgatja át. Javítja a keringést, a sejtek oxigénellátását csakúgy, mint valamennyi aerob típusú mozgás, de anélkül, hogy megemelné a vérnyomást vagy a pulzusszámot.

A természet és a tudomány esszenciája egy edzőgépbe zárva

Az OTO Swing rendszeres használatával a mozgásukban korlátozottak és a fekvőbetegek is megerőltetés nélkül tehetnek közérzetük és erőnlétük javításáért. Az OTO Swing kíméletesen, fekvő testhelyzetben mozgatja át az egész testet. Kiváló azok számára is, akik stresszes életmódjuk miatt nehezen tudnak ellazulni, relaxálni, meditálni.

Az „aranyhal gyakorlat”

Az „aranyhal gyakorlat” néven is emlegetett passzív ringató-hintáztató technikát – ami az aranyhalak mozgásához hasonlítható – az 1980-as évek végén találták ki Japánban. Ez a gyakorlat úgy mozgatja át az egész testet, hogy a bokát, mintegy bölcsőben tartva ide-oda ringatja, hintáztatja, ami leginkább a masszőrök által alkalmazott ún. lábhinta masszázsfogáshoz hasonlítható. Fokozza a vér- és a nyirokkeringést, a ringató mozgás révén segít a test ellazításában, valamint a hát, illetve az ízületek rugalmasságának javításában, erősíti, illetve ruganyossá teszi a gerincet és az ízületeket, csökkenti a nyak és a vállak görcsösségét.

A lábhinta technika fokozza a szervezet vér-és nyirokkeringését, több oxigénnel tölti fel a sejteket, így javítva a sejtszintű anyagcserét. Képes növelni használója energiaszintjét, ami az élet számos területén további pozitív élettani hatásokat generál.

A változatos felhasználhatóságnak, a négyféle funkciónak, mint amilyen az általános közérzetjavítás, a stresszoldás, az energetizálás, illetve a harmonizálás, valamint a hozzájuk rendelt számos sebességfokozatoknak köszönhetően rendkívül hatékony és egyénre szabott átmozgatást biztosít a készülék minden korosztály és edzettségi szint számára. Ezen pozitívumok miatt kifejezetten ajánlott fekvőbetegek vagy izomsorvadásban szenvedők számára rehabilitációs céllal. Hiszen az ő esetükben a mozgáshiány következtében egyfelől az izomzat gyengül meg, majd idővel el is sorvad, másfelől pedig a hosszas és mozdulatlan fekvés következtében az állandó nyomásnak kitett felületek vérkeringése egyre romlik, a beteg bőrén szövetkárosodás, azaz felfekvés alakul ki.

Az OTO Swing kifejlesztése

Az OTO Swing újszerű innovációs fejlesztés eredménye. Az OTO Bodycare mérnökei a Moscow Medical Centre fizikoterápiás és rehabilitációs osztálya vezetőinek kérésére és velük együttműködve, 2012-ben továbbfejlesztették és tökéletesítették a hagyományos „Chi gépet”. Más hasonló gépektől eltérően az OTO Swing, a bokánál alátámasztva már nem vízszintesen, hanem félkörívben mozgatja meg a lábakat. Ez a mozdulatsor, amelyet az aranyhal oldalirányú mozgása ihletett, sokkal kíméletesebb a gerinchez és a csípőhöz, mint a csak vízszintesen végzett gyakorlatok. A kényelmesebb használat érdekében a lábtartót úgy alakították ki, hogy azt a test irányába kismértékben megdöntötték, így a gép akár hason fekve is használható, de háton fekve még kényelmesebb a használata. A hagyományos készülékekhez képest az OTO Swing nem azonos sebességgel indul és áll le, ami kedvezőtlen volt a gerinc szempontjából, hanem lassan gyorsul fel és a kikapcsolás után nem egyből, hanem lassan, fokozatosan áll le, így nem ránthatja meg az izmokat, ízületeket vagy a gerincet. Az OTO Swing ezen felül különböző programokkal és erősségi fokozatokkal dolgozik, a változatos és a minél inkább személyre szabott funkciók, célok és mozgásintenzitás elérése érdekében.

A chi

Évszázadokon keresztül rejtélynek számított, hogy a chi kung gyakorlatok végzése hogyan segít a betegségek megelőzésében és gyógyításában, a modern tudományos kutatások azonban egyre biztosabbak a módszer jelentőségében. Leegyszerűsítve, a chi kung gyakorlatok arra hivatottak, hogy a kínaiak által chi-nek nevezett, testben áramló életenergiát fokozzák.

Az orvostudomány napjainkban ismerte fel, hogy a bioelektromosság a chi megnyilvánulásának egyik formája az emberi testben. A hagyományos kínai orvoslás szerint a legtöbb betegségnek megvan a saját energiaáramlási problémája, ami származhat a túl erős, vagy túl gyenge, illetve akár pangó energiaáramlásból is. Mivel a chi a sejtreprodukció létfontosságú folyamatának kulcseleme, a túl sok vagy túl kevés is befolyásolhatja ezt a folyamatot, amiknek következtében sejtmutációk, idő előtti öregedés, rákos megbetegedések, illetve más betegségek alakulhatnak ki. A megfelelő gyakorlatok végzése nélkül a fellépő izomfeszültség és stressz mind-mind képes problémát okozni az életenergia-áramlásban.

Az OTO Swing funkciója, hogy a chi áramlását támogassa a szervezetben. A Moscow Medical Centre fizikoterápiás és rehabilitációs osztályának tanácsadói által kifejlesztett speciális programjait alkalmazva az OTO Swing hatékonyan segíti a hát- és gerincsérültek terápiáját, az ellazulásukat, valamint a legfontosabb izmaik erősítését a rehabilitációs és fizikoterápiás programjaik kiegészítéseként. A balra-jobbra történő hintázó-ringató mozgás kiküszöböl minden, a háti ízületekre gyakorolt esetleges negatív hatást, így biztonságos és hatékony eszköz a relaxációban és a fizikoterápiában egyaránt, mind intézményi, mind otthoni használat vagy ápolás során.

Az OTO Swing hatásmechanizmusa

A készülék általi mozgatás során a megnövekedett véroxigén tartalom a gerinc oldalirányú hajlításának, mozgatásának köszönhető, amely a vegetatív idegrendszert a hörgők kinyitására ösztönzi. A keringés automatikusan egyre több és több oxigént vesz fel. A keresztcsont ringató-hintáztató mozgatása és a lábak gravitációs helyzete növeli a nyirokkeringés folyadékelvezetését, illetve a csípő környékének rugalmasságát. A mozgás normalizálja az ún. cerebrospinális (agy-gerincvelői) folyadékot, ezzel megteremtve az általános harmóniát a testben.

A kutatások kimutatták, hogy a készülék egy kellemes meditációhoz hasonlóan, alfa állapotot (az alvás és ébrenlét hátárán lévő állapot) hoz létre az agyban, amelynek köszönhetően egyrészt ellazulnak az izmok, így oldódik a felgyülemlett feszültség, másrészt lelassul a pulzus és csökken a vérnyomás. Ugyanakkor az agy vérellátása javul, továbbá a két agyfélteke között létrejövő szinkronizáció révén, egyfajta híd képződik a tudatos és a tudatalatti részek között. Így többek között javul a koncentráció, a kreativitás és a problémamegoldó készség is.

Az alfa állapotot az egyéni képességektől függően, napi szinten többször is átélhetjük. Ráadásul egyre több vállalat ismeri fel és támogatja az alfa állapot napközbeni elérésének fontosságát, mert az segít a napi stressz levezetésében, a feladatok és felmerülő problémák hatékony megoldásában, valamint a teljesítmény fokozásában is.

Az OTO Swing tehát számos olyan technikát-technológiát alkalmaz, amelyek mindegyike külön-külön is a mentális és testi egyensúly megtalálására és megőrzésére törekszik, azonban együttesen alkalmazva még szélesebb és teljesebb körű felhasználást tesz lehetővé.

Az OTO Swing jótékony hatásai:

 • serkenti a vér- és nyirokkeringést
 • javítja a belső szervek működését
 • erősíti az immunrendszert
 • segíti az emésztést és fokozza az anyagcserét
 • erősíti és ellazítja a hátizmokat
 • ellazítja a gerincet, valamint növeli annak oxigénellátását
 • erősíti az alsó hátizmokat, magasabb fokozaton a középső hátizmokat is
 • csökkenti a nyak és a vállak görcsösségét
 • segít bizonyos gerincproblémák korrigálásában
 • erősíti, illetve ruganyossá teszi a gerincet és az ízületeket
 • feszesít, elősegíti a hátizmok és az ízületek rugalmasságát
 • csökkenti a fájdalmat és a duzzanatokat
 • csökkenti a fáradtságot, pihentető alvást biztosít
 • enyhíti a stressz káros hatásait
 • serkenti a felhalmozódott méreganyagok távozását, mivel a méreganyagokat az emésztőrendszerbe juttatja, így azok gyorsabban ürülnek ki
 • feloldja a bélfal lerakódásait, amely jó hatással van az emésztésre, enyhíti a székrekedést, így a szervezet több tápanyagot képes felvenni
 • csökkentheti a testsúlyt
 • formálja, tónusossá teszi a derék, comb, fenék és a csípő tájékát
 • megkönnyíti a hétköznapok indítását, felfrissít

Hogyan használjuk?

Feküdjön a hátára, majd emelje fel a lábait és helyezze az OTO Swing-re a bokáit. Karjait helyezze kényelmesen maga mellé, lazítsa el a testét. Hagyja, hogy az edzőgép jobbra-balra ringassa-hintáztassa a lábait. Ez az alaphelyzet, amely során a teljes test átmozgatásra kerül. Attól függően azonban, hogy melyik testrészünket szeretnénk közvetlenül is átmozgatni, az edzőgépet használhatjuk relaxálásra, illetve kifejezetten hát-, váll-, alkar-, csukló- és térd-gyakorlatok elvégzésére.

Ellenjavallatok:

 • Testbe épített elektromos orvosi műszer, pl. pacemaker viselésekor
 • Szívbetegség esetén
 • Csontsérülés vagy csonttörés esetén
 • Műtéteket követően
 • Terhesség alatt és a szülést követő 6 héten belül
 • Rosszindulatú daganat esetén
 • Vérnyomásproblémák, illetve trombózis esetén
 • Gerincet érintő rendellenesség esetén

Ha szeretne jól aludni, frissen ébredni, valamint az egész napot energikusan tölteni, gyorsan dönteni és kreatívan gondolkodni, azaz egyszerűen csak jobban élvezni az életet, akkor az OTO Swing rendszeres használatával egyszerűen és könnyedén tehet egészsége megőrzése és erőnléte fokozása érdekében.

OTO Electro Therapad, az akupunktúra és a tradicionális talpreflexológia elvén alapuló, fájdalomcsillapításra és izomstimulálásra szolgáló kompakt, fizikoterápiás, elektromos impulzusokat kibocsájtó orvostechnikai eszköz

Az OTO Electro Therapad az elektro-reflexológia elvén alapuló elektromos impulzusokat kibocsájtó orvostechnikai eszköz, amely eredményesen alkalmazható talpstimulációra, gyulladásban lévő testrészek helyi kezelésére, görcsoldásra, fájdalom csökkentésre és melegítésre. A tradicionális talpreflexológia és az akupunktúra elvei alapján kifejlesztett kompakt fizikoterápiás eszköz nemcsak a talpunkat képes gyógyítóan stimulálni, de jótékony hatása a csomagban található elektróda-párnák segítségével testünk bármely fájó, gyulladásban lévő részére kiterjeszthető. A készülék a TENS (azaz Transzkután Elektromos Ideg Stimuláció) elvét alkalmazva nemcsak az agy felé tartó fájdalomingerületeket képes blokkolni, de olyan izomösszehúzódásokat idéz elő, amelyek főként az alsó végtagokban segítik a jobb vérkeringést.

A lábak keringése kiemelt fontosságú, nem csak cukorbetegség esetén!

Az egyenletes véráramlás rendkívül fontos a szervezet számára. A vér oxigént, vizet és tápanyagokat szállít a szervekhez, a felesleges salakanyagot pedig elvezeti. A megfelelő vérkeringés a szervek helyes működését eredményezi és erősíti immunrendszerünket.

A lábak vérkeringése kiemelten fontos, ez az egyik legösszetettebb szerkezetünk, ez van legtávolabb a szívtől, itt a leggyengébb a vérnyomás, ez a vérkeringésünk fordulópontja. A lábak vérkeringése az egész testet támogatja, lendületben tartja. Ha gyenge az áramlás, akkor felléphet fájdalom, dermedtség (hideg láb effektus) kialakulhat visszér, lábdagadás, köszvény, vagy akár mélyvénás trombózis is.

A jó vérkeringés mindenkinek fontos, de néhány esetben, például cukorbetegség esetén kiemelt fontosságú. A rossz vérkeringés miatt a lábon, sarkon, ujjakon nehezen gyógyuló sebek, később fekélyek alakulhatnak ki, a szövetek pedig elhalhatnak. Az elhalt szövetekből leszakadó anyagok mérgezést okozhatnak az egész szervezetben. Ennek megakadályozása érdekében szükségessé válhat az elhalt rész – lábujjak, esetleg lábfej vagy akár az egész láb – eltávolítása.

Az OTO Electro Therapad működési elve

A készülék, a bőrön (talpon) keresztül, adott (váltakozó frekvenciájú) elektromos impulzusokkal stimulálja testünk izmait és idegvégződéseit. A fájdalomcsillapítás a „kapu-elv” alapján valósul meg, képes blokkolni a fájdalomtovábbító idegpályák működését, gátolja a fájdalominger továbbhaladását, és ezzel fájdalommentességet okoz.

Emellett stimulálja az agy természetes fájdalomcsillapító anyagának, az endorfinnak a termelődését is. Az elektromos impulzus közvetlenül az izmokban és a bőrben lévő receptorokat stimulálja, a lábban az izmok összehúzódását eredményezi, és a mélyebben fekvő kapilláris erekben is növeli a véráramlást. A vérkeringés fokozása révén a gyulladt terület sokkal inkább képessé válik a gyógyulásra.

Kinek és milyen céllal ajánljuk:

 • a váll, a láb és a talp fájdalommal járó kellemetlen vagy krónikus tüneteinek kezelésére
 • a teljes test gyulladásos panaszainak enyhítésére
 • visszérrel, ekcémával vagy köszvénnyel küzdőknek a tünetek csökkentésére (azoknak is, akiknek a hagyományos kézi masszázs nem engedélyezett)
 • mélyizom stimuláció céljából és a vénás visszaáramlás segítésére
 • izomerősítés céljából zsírégetésre, alakformálásra, a jelentős helyi zsírlerakódások ellen a szép testkontúrért
 • duzzadt, bedagadt láb érzet csökkentésére, mert a stimulációtól fokozódó vérkeringés hatására a vér elszállítja a feleslegesen pangó vizet
 • idősebbeknek mozgékonyság, mobilitás fokozására
 • sportolóknak tréningek utáni rehabilitációra, izom- és ízületi sérülések kezelésére és az izomláz csillapítására
 • arcüreg-gyulladásos panaszok csökkentésére
 • teniszkönyök ellen
 • cukorbetegséggel élőknek a vérkeringés javítására, mert a gép a talp stimulálásával a mélyizmokat is eléri és a kapillárisok szintjén képes fokozni a vérkeringést
 • hideg láb érzet megszüntetésére, mert a gép a vérkeringés fokozása mellett melegítő funkcióval is rendelkezik
 • gerincproblémák kiegészítő terápiájaként, derékfájás esetén
 • csont és ízületi fájdalmak enyhítésére
 • idegletapadások, végtagzsibbadások kezelésére
 • stroke utáni fizikoterápiás kezelés kiegészítésére
 • amputációt követően egy lábas kezelésre, mert a készülék egy láb stimulációjára is képes (ilyen esetben a készülék talp részének felső része a pozitív, alsó része pedig a negatív pólus, azaz így is zár az áramkör)
 • amputációt követő fantomfájdalom ellen
 • fejfájás csillapításra, migrénes fejfájások csökkentésére
 • alvásproblémákkal élőknek a pihentető, békés álmokért

Az OTO Electro Therapad képes stimulálni:

 • a reflex zónákat
 • az akupresszúrás pontokat
 • mélyizmokat és a kapilláris ereket

valamint:

 • segíti a relaxációt
 • jobb vérkeringést eredményez
 • növeli a testünk természetes gyógyító erejét

Az OTO Electro Therapad előnyei:

 • 99 fokozatban állítható intenzitás
 • 8 automatikus és egy kézi vezérlésű program a stimulációhoz
 • hőterápia a kezeléssel egyidejűleg
 • a talp- és testmasszázs egymással párhuzamosan is végezhető
 • a talp- és testmasszázs fokozatok külön-külön, egymástól függetlenül is beállíthatók
 • lehetőség az egylábas kezelésre
 • professzionális kivitel és kiváló minőség.
 • Az elektróda-párnák segítségével a test bármely fájó, gyulladásban lévő része kezelhető (az elektróda-párnákról bővebb információért kérjük, kattintson)

Ellenjavallatok:

Az alábbi esetekben a készülék használatát megelőzően konzultáljon orvosával:

 • Testbe épített elektromos orvosi műszer, pl. pacemaker viselésekor
 • Szívbetegség, szívritmuszavar esetén
 • Akut gerincsérülés vagy gerinc-rendellenesség esetén
 • Műtéteket követően
 • Terhesség vagy menstruáció idején
 • Rosszindulatú daganat esetén
 • Bőrbetegség vagy bőrfertőzés tünetekor
 • Rendellenes vagy deformált végtag esetén

Safe Laser 500 Infra

A Safe Laser 500 Infra infravörös (808nm-es) fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, mint a piros fényű lézereké (biológiai hatása akár 8 cm mélységben is érvényesül), így kiválóan használható pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van és gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Nagyobb dózis esetén az ízületi porcfelszínek és a porcok regenerálásra is alkalmas.
Fogászati kezelések, műtétek után segíti a hatékonyabb gyógyulást. Implantátumok beültetésénél gyorsítja a csontosodási folyamatokat.

Milyen betegségek kezelésére javasolt?

 • Mozgásszervi betegségek

Sérülések:

Zúzódás (contusio), húzódás (distorsio), vérömleny (haematoma) szalag, izom vagy ínszakadás (ruptura), csonttörés (fractura)

Túlerőltetésre létrejövő kórképek:

Ínhüvely gyulladások (tendinitisek), izomgyulladások (myositisek), nyáktömlő gyulladások (bursitisek)

Izmok tapadásánál v. eredésénél létrejövő csonthártya gyulladás
(pl. “teniszkönyök”= alkar feszítő izmának tapadási helyén a túlerőltetés miatt kialakult csonthártya gyulladás.)

Degeneratív elváltozások:

Ízületi kopás, porckopás (arthrosis)

Ízületi gyulladás (arthritis)

Gerincoszlop betegségeinél fájdalom csillapítás, gyulladás csökkentés (pl. lumbágó)

Izombetegségek: pl. izomfájdalom, ízületi mozgásbeszűkülés (kontraktúra)

A mozgásszervi betegségek a test különböző pontjain illetve több ízületben okozhatnak problémákat, fájdalmakat.

A traumás és sportsérülések gyógyulási idejét a lágy-lézer terápia lerövidíti!

Műtét előtt alkalmazva gyorsítja a haematomák, ödémák felszívódását, így a műtéti terület jobban hozzáférhetővé válik, fájdalmat csökkent.
Műtétek után is használja napi 1-2x a lézert a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Csonttörések esetében a begipszelt végtagra “kis ablakot” szoktak vágatni, így a közvetlen lézeres bevilágítás intenzíven segíti a csontosodási folyamatokat.

 • Idegrendszeri betegségek

Postherpetikus fájdalom: övsömör (herpes zoster) gyógyulása után sokszor évekig fennálló égő fájdalom az ideg lefutása mentén.
(Safe Laser Infrával pontonként 2 perc a kezelési idő az ideg lefutása mentén. Az első kezelések után kezelési reakcióként a fájdalom fokozódhat, majd javulás következik.)

Fantom fájdalom: Végtag amputáció után az elvesztett végtag helyén megjelenő fájdalom (nagyon erős kezelési reakció várható 12 órán belül, 24 órán át erősödhet a fájdalom, de a 2. kezelés után már javulás érezhető.)

 • Bőrgyógyászati betegségek

Hámsérülések, horzsolások, operáció utáni sebek esetén elősegíti a normális szövetek regenerációját, nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyulását is megindítja.

 • Fogászati és szájbetegségek

A felszíni bőr és nyálkahártya betegségeket (pl. herpesz, szájsebek, fekélyek aphta) és a fogínysorvadást, vérzést a piros fényű (660nm) Safe Laser 150-rel is lehet kezelni (rácsavarható száloptika segítségével).

Fogfájások, gyulladások hatékonyan kezelhetők akár az arcon keresztül (kívülről), akár a száloptika segítségével is (szájon belül).

Fogászati kezelések, szájsebészeti műtétek, fogbeültetés után a lágy- és csontszövet gyógyulását felgyorsítja.

Fog implantátumok körül segíti a hámtapadást (csontosodási fázis).

Műtétek után lerövidül a gyógyulási idő, hamarabb lehet a varratokat eltávolítani.

Szájzár (trismus) – Több ok miatt kialakulhat az állkapocs izmainak hosszan tartó görcse pl. begyulladt bölcsességfogtól…
Az állkapocs ízületén végzett néhány perces Safe Laser kezelés után az állkapocs ízületén az izom lazul, a szájzár pár perc alatt oldódik, a gyulladás csökken.

Safe Laser 150

Az SL150-es készülék hatása a bőrfelszínhez közeli kb. 3 cm mélységig érvényesül, ezért a felszínhez közeli elváltozások, gyulladások, fájdalmak gyógyításában van jelentős szerepe.

A Safe Laser 150 egy sokoldalú használatra tervezett lágy-lézer készülék, számos kiegészítővel, így több fajta kezelést tesz lehetővé:

Bőrfelületre helyezve általános lézerként használható

Sugárszűkítővel orrnyílás bevilágítására is alkalmas (sugárszűkítő tartozék)

Száloptikával a fül és a száj kezelhető hatékonyan (külön rendelhető)

Kozmetikai kezelővel a speciális krémeket lehet hatékonyan a bőrbe juttatni (külön rendelhető)

Milyen betegségek kezelésére javasolt?

Helyi kezeléssel gyógyítható betegségek

Hámsérülések, horzsolások, operáció utáni sebek esetén elősegíti a normális szövetek regenerációját.

Nem vagy csak nehezen gyógyuló sebek (pl. fekélyek) gyógyulását is megindítja.

Herpesz, övsömör, felfekvések, égési és fagyási sérülések,

Ekcéma, bőrgyulladások, atópiás dermatitisz gyógyulását felgyorsítja.

Sport sérülések utáni felépülést lerövidíti. (izomhúzódás, zúzódás, vérömleny…)

Fül és hallójárat gyulladás gyógyulását elősegíti.

Fogfájást, fogíny sorvadást és gyulladást, fogíny vérzést nagymértékben csökkenti és a szájnyálkahártya sérüléseinek 
(pl. afta) gyógyulását felgyorsítja.

Fogászati kezelések, szájsebészeti műtétek, fogbeültetés után a lágy- és csontszövet gyógyulását felgyorsítja.

Orrnyílás bevilágításával gyógyítható betegségek

Megfázás, influenza, légúti gyulladások tüneteit enyhíti, lefolyását gyorsítja.

Az allergiás, asztmás, szénanáthás tüneteket enyhíti illetve megszüntetheti.
(Allergiaszezon előtt már 1 héttel érdemes a napi kezeléseket elkezdeni!)

Fogászati és szájbetegségek

Fogfájások, gyulladások hatékonyan kezelhetők száloptika segítségével.

Fogászati kezelések, szájsebészeti műtétek, fogbeültetés után a lágy- és csontszövet gyógyulását felgyorsítja.
Fog implantátumok körül segíti a hámtapadást (csontosodási fázis).

Műtétek után lerövidül a gyógyulási idő, hamarabb lehet a varratokat eltávolítani.

Szájzár (trismus) – Több ok miatt kialakulhat az állkapocs izmainak hosszan tartó görcse pl. begyulladt bölcsességfogtól…
Az állkapocs ízületén végzett néhány perces Safe Laser kezelés után az állkapocs ízületén az izom lazul, a szájzár pár perc alatt oldódik, a gyulladás csökken.